Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2020

Відповідатиме перед Законом керівник офшорної компанії, причетної до оборудок українського бізнесмена-втікача

Правоохоронці Одещини продовжують розслідування незаконної схеми продажу не розмитненого палива на території України з мільярдними збитками державі, яку реалізувала злочинна організація під керівництвом українського бізнесмена.

Правоохоронці Одещини продовжують розслідування незаконної схеми продажу не розмитненого палива на території України з мільярдними збитками державі, яку реалізувала злочинна організація під керівництвом українського бізнесмена.

Так, прокурори обласної прокуратури скерували до Київського районного суду Одеси обвинувальний акт стосовно керівника підконтрольної злочинній організації офшорної компанії, причетної до незаконних оборудок бізнесмена-втікача.

З’ясовано, що з 2011 по 2014 роки директор компанії укладав договори зберігання ввезених на територію України нафтопродуктів на орендованих підконтрольними злочинній організації фіктивними підприємствами в різних регіонах України митних складах. Також складав та підписував офіційні документи, в яких зазначались завідомо неправдиві відомості щодо відвантаження імпортованого палива для нібито його вивезення через порт Рені за межі території України.

Такими протиправними діями керівник сприяв ухиленню підконтрольними бізнесмену підприємствами від сплати податків, унаслідок чого державі завдано збитки у вигляді несплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів на суму понад 1,2 млрд гривень.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі ГУНП в Одеській області.

Крім того, повідомлено про підозру представнику ще одної офшорної компанії. Як представник компанії чоловік підписував офіційні документи, які були підставою для фіктивного документального відвантаження нафтопродуктів на автомобільний транспорт для доставки до терміналу в порту Рені.

Наразі підозрюваного оголошено у розшук

Досудове розслідування триває.

 

         Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

  Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 1876