Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2020

Прокуратура вимагає визнати недійсним рішення тендерного комітету і договору про закупівлю робіт на суму понад 17 млн грн

Прокуратура Одеської області звернулась до Господарського суду Одеської області з позовом про визнання недійсним рішення тендерного комітету і договору про закупівлю на суму понад 17 млн грн.

Прокуратура Одеської області звернулась до Господарського суду Одеської області з позовом про визнання недійсним рішення тендерного комітету і договору про закупівлю на суму понад 17 млн грн.

З’ясовано, що між Затоківською селищною радою та підприємством, за результатами проведення тендеру, укладено договір про закупівлю робіт.

Умовами договору передбачено, що підрядник зобов’язується відповідно до проектної документації виконати будівельні роботи з реконструкції очисних споруд одного з мікрорайонів м. Затоки.

При цьому прокуратурою встановлено, що при проведенні розгляду та оцінки тендерних пропозицій учасників відкритих торгів, обранні переможця та укладанні договору про закупівлю робіт допущено порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі», зокрема встановлено, що під час надання тендерних пропозицій учасником процедури закупівлі надані недостовірні дані щодо відповідності тендерної пропозиції кваліфікаційним вимогам.

Так, на момент подання тендерної пропозиції та підтверджуючих документів, підприємство не мало в наявності необхідних для виконання робіт за договором транспортних засобів, будівельних машин, обладнання та працівників відповідної кваліфікації.

Таким чином, підприємством, з метою перемоги у тендері, були подані недостовірні відомості щодо відповідності тендерної пропозиції кваліфікаційним вимогам, що призвело до подальшого укладання оспорюваного договору.

Слід зауважити, що виконання зобов’язань за договором про закупівлю робіт, укладеним із порушенням вимог чинного законодавства, може призвести до неякісного виконання робіт, неможливості виконати роботи у визначені договором строки, нераціонального та неефективного використання бюджетних коштів, що не відповідатиме меті Закону України «Про публічні закупівлі» та принципам, за якими мають здійснюватися публічні закупівлі.

Вказані порушення стали підставою для звернення прокуратури до суду з позовною заявою про визнання договору за результатами проведеної тендерної процедури недійсним та попередження нераціонального використання бюджетних коштів та спричинення істотної шкоди інтересам держави.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

 

кількість переглядів: 2413