Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2020

СТОП незаконному збуту психотропів - за клопотанням прокуратури заарештували 4 членів організованої злочинної групи (ФОТО)

За клопотанням прокурорів Одеської обласної прокуратури взято під варту організатора та трьох членів організованої злочинної групи, підозрюваних в незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті  психотропних речовин (ч.3 ст. 307 КК України).

За клопотанням прокурорів Одеської обласної прокуратури взято під варту організатора та трьох членів організованої злочинної групи, підозрюваних в незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті  психотропних речовин (ч.3 ст. 307 КК України).

                За версією слідства, підозрювані, починаючи з 2018 року, об’єднались у стійку організовану групу для систематичного незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та незаконного збуту особливо небезпечної психотропної речовин – PVP, на території Одеси, Миколаєва та Херсона.

         Ділки реалізовували «товар» через сайти та телеграм-канали. Їх назви в якості реклами наносили наймані люди на стіни будівель. Клієнтам надавалась можливість вибрати товар, отримати консультацію щодо нього, вказати адресу «закладки» та здійснити оплату через зручну для себе платіжну систему.

Після здійснення оплати та підтвердження платежу, покупцю на номер мобільного телефону надходить смс-повідомлення , у якому знаходиться код авторизації, який покупцю необхідно ввести у відповідне поле на сайті, де відбувалось замовлення, для отримання фотографії із зображенням місця розташування «закладки» із придбаною психотропною речовиною.

За клопотаннями прокурорів проведені обшуки помешкань та автомобілів дилерів, під час яких  вилучино майже 90 тис доларів США,  понад 2,5  кг особливо небезпечної психотропної речовини – PVP, понад 15 г канабісу, 2 пакунки галюциногенних грибів, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чотири з половиною тисячі банківських карток, на які переводилися отримані від незаконного збуту гроші, а також інші речові докази вини фігурантів. 

         Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Одеській області.

 

         !За цей злочин Законом передбачено до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

 

         Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

         Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1801