Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2020

Вадим Веніславський: «Послідовно працюємо над усуненням порушень земельного законодавства та принципово реагуємо на факти незаконного будівництва на Одещині» (ФОТО)

У вівторок, 24 листопада, виконувач обов'язків керівника Одеської обласної прокуратури Вадим Веніславський на прес-конференції проінформував про проведену роботу щодо протидії незаконній забудові та заволодінню земельними ділянками у регіоні.

У вівторок, 24 листопада, виконувач обов'язків керівника Одеської обласної прокуратури Вадим Веніславський на прес-конференції проінформував про проведену роботу щодо протидії незаконній забудові та заволодінню земельними ділянками у регіоні.

Так, упродовж цього року розпочато 16 кримінальних проваджень щодо незаконної забудови, подано 14 позовів за представницькою діяльністю, з яких 1 задоволено на знесення самочинно збудованого об’єкта незавершеного будівництва площею 3770 м кв, забезпечено нерозглянуті позови шляхом накладення арешту на споруди площею понад 8000 м кв.

Також розпочато 15 кримінальних проваджень щодо незаконного захоплення та заволодіння земельними ділянками.

У рамках представницької діяльності органами обласної прокуратури подано 206 позовів з питань незаконного заволодіння землями загальною площею понад 2,2 тис га вартістю 1,7 млрд грн, з яких на теперішній час задоволено 57 позовів стосовно ділянок площею 1,3 тис га вартістю понад 776 млн гривень.

Окрім того, з метою унеможливлення відчуження майна та земельних ділянок, щодо яких прокурорами заявлено позовні вимоги, накладено арешти на 34 земельні ділянки площею 15,6 га.

«Так, накладено арешт із забороною забудови на земельні ділянки, що знаходяться у межах прибережної захисної смуги Чорного моря, на яких здійснюється будівництво ЖК «La Mer»та ЖК «GRAF у моря» у районі 13 ст. В. Фонтану в Одесі», - деталізував керівник Одеської обласної прокуратури.

Вадим Веніславський додав, що за принципової позиції прокуратури фактично зупинено будівництво багатоквартирного житлового будинку на Золотому Березі. Крім цього, на земельну ділянку за клопотанням прокурорів судом накладено арешт із забороною забудови.

Окремо слід зазначити, що прокуратура Одещини спільно з іншими правоохоронними органами продовжує працювати над виявленням фактів незаконного будівництва у регіоні. За результатами їх виявлення вживаються заходи, спрямовані на усунення порушень містобудівного та земельного законодавства. Також надається оцінка законності дій посадовців органів державної влади, місцевого самоврядування та органів контролю, за потурання яких видаються дозвільні документи на будівництво, яке не відповідає вимогам містобудівного законодавства.

Загалом, за результатами досудового розслідування у кримінальних провадженнях щодо незаконної забудови та неправомірного використання, захоплення земельних ділянок цього року 8 особам повідомлено про підозру, 23 обвинувальні акти скеровано до суду, накладено арешт на майно на суму понад 165 млн грн, проведено 45 оглядів об’єктів будівництва та земельних ділянок, 10 обшуків, фактично зупинено 2 будівництва.


   
 

 

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1878