Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2021

У прокуратурі відбулася координаційна нарада правоохоронних органів

Під головуванням керівника Одеської обласної прокуратури Сергія Костенка відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів Одещини щодо стану протидії кримінальним правопорушенням в регіоні та першочергових заходів з підвищення ефективності цієї діяльності.

Під головуванням керівника Одеської обласної прокуратури Сергія Костенка відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів Одещини щодо стану протидії кримінальним правопорушенням в регіоні та першочергових заходів з підвищення ефективності цієї діяльності.

Участь у нараді взяли керівники Управління Служби безпеки України в Одеській області, Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві, Головного управління Національної поліції в Одеській області, Управління стратегічних розслідувань та Управління кіберполіції в Одеській області, Управління патрульної поліції та Управління боротьби з наркозлочинністю в Одеській області, Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, Управління забезпечення діяльності в південному регіоні Департаменту з питань виконання кримінальних покарань, Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області, Одеської митниці Держмитслужби.

До обговорення проблемних питань протидії злочинності залучено першого заступника голови Одеської обласної державної адміністрації,    керівників Південного офісу Держаудитслужби, Головного управління ДМС України в Одеській області, Одеського науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру МВС України та Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

Керівники окружних прокуратур участь у нараді взяли у режимі відеоконференцзв’язку.

Відкриваючи нараду, Сергій Костенко зазначив, що цей захід обумовлений необхідністю в умовах реорганізації і реформування правоохоронної системи та значних структурних змін налаштувати роботу правоохоронних органів на спільне узгоджене виконання та вирішення проблем, якого очікує суспільство у сфері протидії злочинності, забезпечення впевненості населення у безпеці та захищеності державою.

Правоохоронці обговорили стан боротьби зі злочинністю в цілому та визначили пріоритети у своїй діяльності для покращення правопорядку в області.

Зокрема, спланували спільні узгоджені заходи щодо протидії службовим та корупційним злочинам, правопорушенням у морегосподарському комплексі, злочинам у бюджетній і податковій сферах, кредитно-фінансовій, банківській системах, щодо охорони довкілля, незаконного обігу зброї та торгівлі людьми, кримінальним правопорушенням у сфері земельних правовідносин, у тому числі щодо незаконної забудови узбережжя Чорного моря та земель рекреаційного призначення, передусім, що вчиняються в організованих формах.

Діяльність правоохоронців націлено на необхідність забезпечення розумних строків досудового розслідування, дотримання прав учасників кримінального провадження, недопущення незаконного втручання у господарську та інвестиційну діяльність, вжиття вичерпних заходів до відшкодування заподіяних кримінальними правопорушеннями збитків.

 

 Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1511