Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2021

Спеціалізувалися на шахрайстві з нерухомістю - організатор та члени злочинної групи постануть перед судом (ФОТО)

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 3 членів ОЗГ та двох їх спільників, підозрюваних у шахрайстві з нерухомістю.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 3 членів ОЗГ та двох їх спільників, підозрюваних у шахрайстві з нерухомістю.

Нагадаємо, що колишній слідчий поліції Одещини, що розслідував кримінальні провадження, пов’язані з шахрайством з нерухомістю, спланував та втілив в життя злочинну схему з придбання шахрайським шляхом низки об’єктів нерухомості. З цією метою він залучив до злочинної діяльності інших співучасників, у тому числі діючого адвоката.

Схема полягала у тому, що на підставі документів, до яких вносились недостовірні відомості, об’єкти нерухомості реєструвались в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно на підставних осіб, які у свою чергу реалізовували їх третім особам.

Потенційними жертвами зловмисників були лише громадяни, які придбали квартири у новобудовах, але не встигли зареєструвати за собою право власності. Інформацію шахраї отримували з державних електронних реєстрів та від інших учасників ринку нерухомості.

Всього у період з лютого 2018 року спільники незаконно заволоділи щонайменш 10 об’єктами нерухомості в Одесі на загальну суму майже 9 млн гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР у Миколаєві за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань Одеській області ДСР НПУ (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 364, ч.ч. 3, 4 ст. 358, ч. 1 ст. 209 КК України).

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1715