Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2021

Іноземець, підозрюваний у вимаганні неіснуючого боргу у мешканця Одеси, постане перед судом

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Азербайджану за фактом вимагання та незаконного поводження зі зброєю (ч. 2 ст. 189, ч. 1 ст. 263 КК України).

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Азербайджану за фактом вимагання та незаконного поводження зі зброєю (ч. 2 ст. 189, ч. 1 ст. 263 КК України).

Нагадаємо, що у листопаді минулого року обвинувачений, отримавши інформацію про нібито боргові відносини потерпілого з іншою особою, вирішив на цьому заробити.

Реалізуючи свій намір, зловмисник призначив зустріч чоловікові в одному з ресторанів Одеси, де висунув вимоги передати йому 3 000 доларів США, нібито в якості погашення боргу перед іншою особою, якого в дійсності останній не мав.

При цьому іноземець почав погрожувати своєму співрозмовнику застосуванням насильства і фізичної розправи у разі відмови виконувати його вимоги.

Надалі вимагач неодноразово телефонував потерпілому та продовжував погрожувати йому та членам його родини вбивством та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.

На виконання вимог підозрюваного, у грудні минулого року потерпілий прибув до ресторану, де передав знайомому зловмисника 30 000 гривень.

Того ж дня, після отримання зазначених коштів від свого знайомого, обвинувачений був затриманий працівниками поліції на місці скоєння злочину та на даний час перебуває під вартою.  

Зловмисник раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких, корисливих злочинів.

Наразі щодо нього у суді розглядається ще один обвинувальний акт за скоєння розбійних нападів із використанням щодо потерпілих отруйної речовини «азалептин», крадіжок та незаконне поводження зі зброєю.

Слід зауважити, що іноземець займався вимаганням вже перебуваючи під домашнім арештом в рамках вищезазначеної справи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу працівників Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1562