Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2021

Кокаїн, МДМА, амфетамін та канабіс - правоохоронці припинили наркобізнес злочинної групи, організований молодими жінками (ФОТО)

Прокурори спільно з іншими правоохоронними органами Одещини продовжують спільну роботу з протидії обігу наркотиків, викриття дилерів, організаторів притонів та притягнення розповсюджувачів «зілля» до відповідальності.

Прокурори спільно з іншими правоохоронними органами Одещини продовжують спільну роботу з протидії обігу наркотиків, викриття дилерів, організаторів притонів та притягнення розповсюджувачів «зілля» до відповідальності.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури вчора, 13 квітня, слідчими СУ ГУНП в Одеській області разом зі співробітниками Управління боротьби з наркозлочинністю в Одеській області ДБН НПУ та УВБ в Одеській області ДВБ НП України викрито 4 членів злочинної групи, які налагодили в Одесі розповсюдження кокаїну, МДМА, амфетаміну та канабісу.

Слідством з’ясовано, що на території Одеси та області діяла злочинна група, переважно молоді жінки «модельної зовнішності», яка спеціалізувалася на розповсюдженні наркотичних засобів та психотропних речовин.

Знайомлячись в клубах, через інших вже довірених клієнтів, дівчата серед заможних осіб шукали нових «друзів» та пропонували «занурення в іншу реальність». 

Замовлення на «товар» ділки приймали через акаунти у месенджері «TELEGRAM» шляхом надходження аудіо дзвінка чи «смс» повідомлення.

Реалізація наркотиків відбувалась з рук в руки або за допомогою так званих «закладок».

Кошти за придбані наркотичні засоби «клієнти» перераховували на банківські картки або особисто передавали безпосередньо в руки фігурантів.

Під час проведення санкціонованих обшуків помешкань та транспортних засобів дилерів правоохоронці вилучили кошти в національній та іноземній валюті, мобільні телефони, банківські картки, а також розфасований кокаїн, канабіс, амфетамін та МДМА.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває за ч. 3 ст. 307 КК України.

      Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1677