Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2021

Вирішив зірвати розгляд своєї кримінальної справи – судитимуть «псевдомінера» за погрозу підірвати Малиновський райсуд Одеси (ФОТО)

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 38-річного одесита, підозрюваного у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 38-річного одесита, підозрюваного у завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху.

Нагадаємо, що на початку лютого цього року чоловік подзвонив на лінію «102» та повідомив про замінування Малиновського районного суду Одеси.

Такими чином зловмисник намагався зірвати розгляд кримінальної справи стосовно нього за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України. На думку слідства, чоловік заробляв гроші на довірливих «клієнтах» шляхом нібито надання посередницьких послуг зі здійснення митного оформлення вантажу через брокерські фірми за мінімальною ціною.

Дії «псевдомінера» призвели до екстреної евакуації співробітників та відвідувачів суду та, як наслідок, вимушеного переносу усіх судових засідань.

Наразі за клопотанням прокуратури підозрюваний перебуває під вартою.

Слід зазначити, що під час розслідування правоохоронці встановили причетність «мінера» до вчинення аналогічних злочинів. Зокрема, у листопаді минулого року зловмисник також «мінував» Малиновський районний суд та протягом серпня 2020 року повідомив про шість замінувань одного з офісних центрів по вул. Бугаївська в Одесі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області за ч. 2 ст. 259 КК України.

 

!За цей злочин Законом передбачено до 8 років ув’язнення.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1547