Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2021

Прокуратура: лісничого Одеського лісгоспу підозрюють у службовій недбалості

Одеська обласна прокуратура вкотре підтверджує свою принципову та жорстку позицію у сфері протидії екологічної злочинності.

Одеська обласна прокуратура вкотре підтверджує свою принципову та жорстку позицію у сфері протидії екологічної злочинності.

Не дивлячись на те, що проблематика захисту лісів у країні, їх збереження та примноження є однією з найважливіших питань сьогодення, безвідповідальна діяльність певних службових осіб лісових господарств Одеської області призводить до нищівної шкоди як державі, так і навколишньому середовищу.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру у службовій недбалості одному з лісничих ДП «Одеське лісове господарство» (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством з’ясовано, що протягом грудня 2019 року – січня 2020 року невідомими особами здійснено незаконну порубку 324 дерев, що складає більше 140 кубічних метрів лісу.

Таким чином лісничий «не помітив» незаконну вирубку лісу на майже 1,5 млн гривень.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному  запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють  слідчі другого СВ ТУ ДБР у Миколаєві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прессслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1880