Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2021

Розповсюдження зображень порнографічного характеру та дитячої порнографії – 5 членам злочинного угруповання повідомлено про підозру (ФОТО)

Повноцінний та дієвий захист прав дітей та неухильне дотримання Закону у сфері охорони дитинства перебуває під постійним контролем органів прокуратури Одещини.

Повноцінний та дієвий захист прав дітей та неухильне дотримання Закону у сфері охорони дитинства перебуває під постійним контролем органів прокуратури Одещини.

Так, за процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру 5 членам організованої злочинної групи у незаконному розповсюдженні зображень, кіно- та відеопродукції порнографічного характеру, зокрема, дитячої порнографії, через всесвітню мережу Інтернет (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч.ч. 3, 5 ст. 301 КК України).

З’ясовано, що з лютого 2020 року спільники створили відповідні Інтернет-сайти із завантаженими на них відеозаписами та зображеннями порнографічного характеру та дитячої порнографії, підшукували пропозиції власників інших Інтернет-ресурсів, які не були обізнані про злочинну діяльність групи та які для збільшення кількості відвідування своїх сайтів пропонували розміщення реклами свого Інтернет-ресурсу.

Разом з цим, члени групи розміщували на своїх сайтах відповідні комп’ютерні програмні коди, за допомогою яких кожен відвідувач сайту, при завантажені для перегляду того чи іншого мультимедійного файлу з зображаннями порнографічного характеру чи дитячої порнографії, автоматично переводився на сайт замовника реклами.

Так, за кожне пересилання з сайтів, які створені членами злочинного угруповання, на сайти замовників реклами, організатор незаконного «бізнесу» отримував відповідну платню, що накопичувалась у вигляді електронних коштів, в подальшому переводив в готівку та розподіляв між членами створеного та керованого ним злочинного угруповання.

Крім того, з метою безперешкодного ведення «бізнесу» та за рахунок коштів, одержаних від систематичного розповсюдження порнографії, спільники налагодили канали незаконного доступу до продукції порнографічного характеру та дитячої порнографії, а також подальшого її розповсюдження.

Наразі прокуратурою до суду скеровано клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Управління протидії кіберзлочинам в Одеській області ДКП НПУ.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1433