Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2021

Двоє колишніх інспекторів Одеського слідчого ізолятору відповідатимуть перед Законом за збут наркотиків ув’язненим

Функціонування в Україні потужного нелегального ринку наркотичних засобів вкрай негативно впливає на забезпечення сталого розвитку суспільства.

Функціонування в Україні потужного нелегального ринку наркотичних засобів вкрай негативно впливає на забезпечення сталого розвитку суспільства.

Найбільшу загрозу наркотизація несе так званим «групам ризику» – групам осіб, які через певні обставини свого життя більше за інших схильні до негативних зовнішніх впливів з боку суспільства і його кримінальних елементів, що призводить до соціальної та психологічної дезадаптації.

Однією з імовірних груп ризику є засуджені до позбавлення волі.

Неефективність профілактичних засобів, що можуть бути задіяні з метою запобігання процесу наркотизації засуджених, посилюється злочинною поведінкою персоналу місць позбавлення волі.

Так, прокурори Одеської обласної прокуратури лише у червні цього року скерували до суду обвинувальні акти стосовно трьох співробітників установи попереднього ув’язнення.

Зокрема, до суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох інспекторів відділу режиму і охорони ДУ «Одеський слідчий ізолятор», підозрюваних у незаконному збуті наркотиків (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст.15, ч.ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

Встановлено, що посадові особи установи попереднього ув’язнення налагодили спосіб незаконного «заробітку» шляхом збуту наркотичних засобів та психотропних речовин особам, які утримуються на території ДУ «Одеський слідчий ізолятор».

Працівників установи затримали під час перетину контрольно-пропускного пункту ОСІ при спробі пронесення на її територію канабісу та тенамфетаміну (МДА) з метою їх збуту ув’язненим.

Наразі інспектори звільнені із займаних посад.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі ТУ ДБР у Миколаєві за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1521