Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2021

Керівник Одеської обласної прокуратури зустрівся з Головою Державної екологічної інспекції України

У четвер, 08 липня, відбулась зустріч керівника Одеської обласної прокуратури Сергія Костенка та Голови Державної екологічної інспекції Андрія Мальованого.

У четвер, 08 липня, відбулась зустріч керівника Одеської обласної прокуратури Сергія Костенка та Голови Державної екологічної інспекції Андрія Мальованого.

У ході зустрічі сторони обговорили поточну екологічну ситуацію в регіоні, проблемні питання протидії кримінальним правопорушенням у сфері охорони навколишнього середовища та відшкодування заподіяних довкіллю збитків.

«Питання усунення порушень природоохоронного законодавства перебуває на особливому контролі прокуратури регіону», - зазначив Сергій Костенко.

Так, Одеською обласною прокуратурою та Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу проводяться щоквартальні звірки за направленими матеріалами Екоінспекції до органів обласної прокуратури.

Зокрема, протягом 2021 року до прокуратури надійшло 11 матеріалів екологічної інспекції на загальну суму 2 млн 432 тис грн, за якими пред’явлено 5 позовів на суму 2 млн 260 тис грн, що наразі перебувають на розгляді суду, ще за 6 матеріалами підготовлено проєкти позовних заяв.

За результатами зустрічі учасники засвідчили готовність до подальшої конструктивної співпраці та проведення наступних зустрічей для детального вивчення проблемних питань у сфері охорони навколишнього природного середовища.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 1687