Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2021

Заволодіння землею у курортній зоні Одещини – правоохоронцями викрито групу осіб (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру сімом громадянам України за фактом фальсифікації документів та шахрайському заволодінні землею (ч. ч. 3, 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру сімом громадянам України за фактом фальсифікації документів та шахрайському заволодінні землею (ч. ч. 3, 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України).

З’ясовано, що група осіб, використовуючи підроблені рішення органів місцевого самоврядування, заволоділа 7 земельними ділянками комунальної власності у передмісті Одеси площею 0,5 га. У подальшому, на вказаних земельних ділянках без жодних дозвільних документів здійснювалось будівництво житлових будинків.

Так, ділки виготовили підроблені Рішення Таїровської селищної ради Овідіопольського району Одеської області про безкоштовну передачу в приватну власність земельних ділянок та зареєстрували право власності на підконтрольних підставних осіб.

На підставі підроблених документів, не маючи встановлених законодавством підстав для набуття права власності, зареєстрували на підставних осіб 7 ділянок вартістю понад 12 млн гривень.

З початку 2019 року на вказаних земельних ділянках без жодних дозвільних документів здійснюється будівництво котеджів та багатоповерхових будинків.

Кошти отримані від реалізації житла та землі розподілялися між членами злочинної  групи.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, в рамках зазначеного кримінального провадження правоохоронцями вживаються заходи щодо встановлення інших причетних до скоєного злочину осіб та повернення земельних ділянок у власність громади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Одеського управління ДВБ Національної поліції України.

 

!За ці злочини Законом передбачено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2342