Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2021

В обласній прокуратурі обговорили підсумки роботи за перше півріччя 2021 року (ФОТО)

В Одеській обласній прокуратурі, під головуванням керівника відомства Сергія Костенка, відбулася підсумкова нарада, на якій обговорили результати роботи за перше півріччя 2021 року, шляхи підвищення ефективності діяльності органів прокуратури та основні завдання на наступний період.

В Одеській обласній прокуратурі, під головуванням керівника відомства Сергія Костенка, відбулася підсумкова нарада, на якій обговорили результати роботи за перше півріччя 2021 року, шляхи підвищення ефективності діяльності органів прокуратури та основні завдання на наступний період.

У нараді взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, а також керівники окружних прокуратур.

Під час наради Сергій Костенко акцентував не тільки на позитивних напрацюваннях відомства, а й виокремив проблемні питання у прокурорській діяльності задля вжиття конкретних заходів для їх подолання.

Так, завдяки скоординованій роботі правоохоронців регіону, рівень кримінальної протиправності в області зменшився з 57,8 до 46,9 кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення. Швидше загальнодержавних темпів зменшується кількість кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, проти власності, у тому числі крадіжок, вимагань та шахрайств.

За перше півріччя цього року до суду скеровано 21 обвинувальний акт стосовно організованих злочинних угруповань, якими скоєно 206 кримінальних правопорушень.

Результатами розкриття та розслідування кримінальних правопорушень у бюджетній системі стало спрямування до суду обвинувальних актів у 29 кримінальних провадженнях, серед яких провадження щодо організованої злочинної групи.

Більшої ефективності набула робота з протидії правопорушенням у сфері охорони довкілля. За результатами розслідування до суду направлено 43 обвинувальних акти, пред’явлено позовів на суму 545 млн гривень.

Предметом особливої уваги є забезпечення ефективної роботи з протидії контрабанді. Цього року до суду скеровано 16 обвинувальних актів про контрабанду, у тому числі заборонених до вивозу лісоматеріалів, наркотичних засобів та психотропних речовин.

Сталою є тенденція з покращення протидії корупції.

До суду направлено 75 обвинувальних актів про корупційні правопорушення, 696 адміністративних протоколів про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, за якими до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу вже притягнуто 262 порушника.

Вживаються заходи кримінально-правового характеру з протидії порушенням прав неповнолітніх.

За результатами представницької діяльності прокурорів, цього року пред’явлено позовів на суму 1,7 млрд грн, задоволено позовів на 732 млн грн, добровільно відшкодовано 663 млн грн, забезпечено виконання судових рішень на суму 468,5 млн гривень.

Учасниками наради обговорено проблемні питання, а також визначено пріоритетні напрями, на яких органи прокуратури Одещини зосередять свою увагу у поточному році.

Основними пріоритетами у діяльності органів обласної прокуратури  на наступний період визначено боротьбу з корупцією, протидію кримінальним правопорушенням у сфері екології, у сфері земельних правовідносин, у бюджетній сфері, злочинам пов’язаним із домашнім насильством, передусім вчиненим стосовно дітей, а також протидію злочинам стосовно журналістів, у зв’язку зі здійсненням ними професійної діяльності.

Окрім того, націлено увагу прокурорів на підвищення ефективної  координації дій правоохоронців щодо протидії контрабанді, незаконному обігу підакцизних товарів, ухиленню від сплати податків та обов’язкових платежів до бюджету при здійсненні експортно-імпортних операцій, передусім за участі осіб і суб’єктів господарювання, які внесені до санкційних списків Ради національної безпеки та оборони.

Підсумовуючи нараду, Сергій Костенко зажадав активізації роботи на всіх напрямах, системного забезпечення узгоджених дій правоохоронних органів з метою захисту конституційних прав учасників кримінального провадження, відшкодування завданих збитків державі та відновлення довіри суспільства до прокуратури.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1908