Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2021

В Одесі викрили фіктивний Call-центр із оборотом в $1 млн – прокуратура – Суспільне Новини

-

В Одесі працівники поліції затримали 7 людей, яких підозрюють у шахрайстві. Фігуранти справи представлялися співробітниками служби безпеки банків, випитували у клієнтів їхні реквізити та привласнювали гроші, повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.
За версією слідства, роботу фіктивного call-центру організував 28-річний мешканець Дніпра. За допомогою клієнтських баз з інтернету фігуранти отримували номери потенційних "клієнтів", після чого говорили з ними від імені банківських працівників та отримували дані, необхідні для виводу грошей, запевнили в прокуратурі.
Отримані кошти підозрювані переводили на електронні гаманці та власні картки. Потерпілими фіктивного call-центру окрім українців, за даними прокуратури, ставали громадяни Російської Федерації, Польщі, Білорусі та Молдови.
За підрахунками прокурорів, працівники "call-центру" щомісячно заробляли приблизно 1 мільйон доларів.
У пресслужбі Нацполіції в Одеській області розповіли, що організатору допомагали дев’ятеро місцевих мешканців, які начебто відповідали за підбір, інструктаж та контроль персоналу, звіт організатору про суму грошей.
Справу кваліфікували за ч. 4 ст. 190, ч.ч. 1, 2 ст. 255 Кримінального кодексу України.
Наразі прокурори вирішують питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 

кількість переглядів: 1480