Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2021

«Ваш родич у біді»: уродженця Харківщини підозрюють у телефонному шахрайстві на 13,5 тис дол США (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Суворовської окружної прокуратури 40-річному чоловіку повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 2 ст. 190 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів Суворовської окружної прокуратури 40-річному чоловіку повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 2 ст. 190 КК України).

Встановлено, що підозрюваний, перебуваючи у розшуку, вирішив підзаробити на довірливих одеситах шляхом телефонного шахрайства за схемою «Ваш родич у біді».

За цією давно діючою схемою, за якою жертвам дзвонять на мобільний телефон і розповідають історію про те, що їх близька людина потрапила в біду, зловмиснику вдалося виманити у пенсіонерки, мешканки Суворовського району, 9000 доларів США.

Так, 09 серпня цього року жінці подзвонив нібито «адвокат» та в ході телефонної розмови повідомив, що її донька потрапила в ДТП, внаслідок якої вона отримала тілесні ушкодження, а водій, який її збив на автомобілі, врізався в стовп.

Після чого повідомив потерпілій, що їй необхідно сплатити 9000 доларів США, щоб її доньку не притягували до кримінальної відповідальності за вищевказану дорожньо-транспортну пригоду, адже водій, який збив її доньку, помер в реанімації.

Також, за процесуального керівництва прокурорів Малиновської окружної прокуратури вказаній особі повідомлено про підозру за скоєння аналогічного злочину у Малиновському районі Одеси (ч. 2 ст. 190 КК України).

За тією ж схемою, 11 серпня поточного року, під приводом нібито термінового лікування доньки, яка потрапила у ДТП, зловмисник заволодів 4500 доларів США  мешканки Малиновського району похилого віку.

За клопотанням прокурорів підозрюваний перебуває під вартою.

Наразі правоохоронці встановлюють причетність вказаної особи до скоєння аналогічних злочинів у Приморському та Київському районах Одеси, де потерпілим, за попередніми даними, завдано шкоду на понад 20 тис дол США.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

УВАГА!!!

Прокуратура Одещини закликає громадян бути пильними та обережними та не давати шахраям шансу ввести вас в оману.

Одразу після подібних дзвінків передзвоніть вашому родичу чи знайомому, який нібито потрапив у біду, і уточнюйте його місцезнаходження.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2124