Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2021

У прокуратурі відбулася спільна нарада з питань протидії кримінальним правопорушенням, що вчиняються особами, до яких застосовано спеціальні економічні та обмежувальні заходи (санкції)

Під головуванням керівника Одеської обласної прокуратури Сергія Костенка відбулася спільна нарада керівників правоохоронних та контролюючих органів Одещини щодо організації протидії кримінальним правопорушенням, що вчиняються особами, до яких застосовано спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Під головуванням керівника Одеської обласної прокуратури Сергія Костенка відбулася спільна нарада керівників правоохоронних та контролюючих органів Одещини щодо організації протидії кримінальним правопорушенням, що вчиняються особами, до яких застосовано спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Участь у заході взяли  керівники Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві, Головного управління Національної поліції в Одеській області, Управління Служби безпеки України в Одеській області, Управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, а також керівники міграційної, митної та податкової служб регіону. 

«З метою захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності, а також запобігання порушенню, відновлення порушених прав, свобод та законних інтересів громадян України, суспільства та держави, Указами Президента України уведено в дію рішення Ради Національної безпеки і оборони України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», якими запроваджено санкції стосовно низки фізичних та юридичних осіб.

Вкрай важливим для ефективної реалізації  запроваджених санкцій є  виокремлення із загального масиву осіб, що підпадають під дію обмежувальних заходів, фізичних і юридичних осіб, які проживають, зареєстровані або здійснюють свою діяльність на території області.

Нам належить забезпечити узгоджене відпрацювання кожним правоохоронним органом, у межах компетенції, законності їх діяльності та повноти застосування наданих чинним законодавством повноважень щодо реагування на наявні порушення, оперативно скеровувати за належністю наявну інформацію про порушення, що потребує реагування інших правоохоронних структур.

Особливу увагу слід приділити виявленню, припиненню та якісному розслідуванню корупційних правопорушень у діяльності державних органів під час проведення перевірок суб’єктів, до яких застосовано спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи, і виконанні таких заходів (санкцій). Передусім, - викриттю проявів хабарництва та схем ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових  платежів до бюджету, контрабанди та мінімізації митних платежів, а також безпідставної  легалізації перебування в Україні іноземних громадян за участі службових осіб таких органів», - наголосив Сергій Костенко.

За результатами наради учасники узгодили комплекс скоординованих заходів для вирішення існуючих проблем з протидії кримінальним правопорушенням, розпочатим стосовно фізичних та юридичних осіб, до яких рішеннями Ради національної безпеки і оборони України запроваджено спеціальні обмежувальні заходи (санкції), їх розкриття і розслідування.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 4033