Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2021

Правоохоронці Одещини попередили розбійний напад на пенсіонерку, мешканку с. Нерубайське Одеського району, та затримали нападників (ФОТО)

За клопотанням прокурорів Одеської обласної прокуратури Київським районним судом міста Одеси взято під варту двох братів, підозрюваних у готуванні розбійного нападу (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 187 КК України).

За клопотанням прокурорів Одеської обласної прокуратури Київським районним судом міста Одеси взято під варту двох братів, підозрюваних у готуванні розбійного нападу (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 187 КК України).

Так, до правоохоронних органів надійшла інформація про те, що двоє чоловіків 25 та 35 років, мешканців Одещини, з метою заволодіння коштами, планують скоєння розбійного нападу на житло 70-річної мешканки с. Нерубайське Одеського району.

Спільники протягом місяця ретельно готувались до нападу, чітко розподілили між собою ролі, озброїлись вогнепальною зброєю та іншими предметами так званого «набору розбійника» (маски, рукавички, скотч). Для транспортування членів групи до місця скоєння злочину та перевезення викраденого майна чоловіки придбали автомобіль марки «OPEL VECTRA», який після вчинення розбійного нападу планували знищити.

Пізно вночі, діючи згідно узгодженого плану, зловмисники прибули до будинку потерпілої. За допомогою драбини пробрались через паркан на подвір’я будинку. Однак, потрапити у самий будинок нападникам завадили правоохоронці, які затримали підозрюваних на місці події.

Варто зазначити, що однин із затриманих раніше судимий за скоєння крадіжок та грабежів на території Одеси, та на цей час на розгляді суду перебувають обвинувальні акти за фактом завдання легких тілесних ушкоджень, незаконного заволодіння транспортним засобом та погроз насильства щодо судді.

Крім того, підозрювані перевіряються правоохоронними органами на можливу причетність до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень, скоєних на території Одеської області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Одеського обласного управління карного розшуку.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 995