Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2021

Збиток державі близько 1 млн грн під час реалізації проєкту «Зона відпочинку «Жевахова гора»» - судитимуть інженера технагляду (ФОТО)

Прокурори Приморської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Прокурори Приморської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

З’ясовано, що під час капітального ремонту та благоустрою території зони відпочинку «Жевахова гора» в Одесі підрядником внесені до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо обсягів фактично виконаних робіт та їх вартості, що призвело до безпідставної виплати майже 1 млн грн бюджетних коштів підрядній організації.

Вказане стало можливим, в тому числі, і внаслідок того, що інженер технагляду не перевірив належним чином достовірність наданих йому на підпис директором підприємства-підрядника акти приймання виконаних будівельних робіт, а саме відповідність обсягу та вартості фактично виконаних робіт обсягам та вартості зазначених в актах.

Обвинувальний акт стосовно директора підприємства-підрядника за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів вже перебуває на розгляді у суді.

Нагадаємо, що за договором підряду на суму 1,3 млн грн на території зони відпочинку повинні були встановити стелу з надписом «Жевахова гора» із залізно-бетонних букв, ротонду і колону, стилізовану під «грецький стиль», 10 лавок для відпочинку, пішохідну стежку, облаштовану бордюрним камінням.

Разом з тим, згідно висновку експертизи, напис «Жевахова гора» не відповідає кошторисній документації, так як напис оббитий неякісним матеріалом та не відповідає фактичним розмірам за проєктом, ротонда і колонада не виконані у «грецькому стилі» та не відповідають розмірам та матеріалам, які повинні були використовуватися при їх виробництві. Бордюрне каміння взагалі відсутнє, замість нього хаотично розкидані виноградні стовпи, які ніяк не зафіксовані.

Таким чином усі роботи виконані кустарним способом, а їх загальна вартість складає 340 тисяч гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділу поліції № 2 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УКР ГУНП в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2250