Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2022

Керівник Одеської обласної прокуратури проінформував про результати роботи

Керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко провів пресконференцію щодо результатів роботи органів прокуратури області за 2021 рік.

Керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко провів пресконференцію щодо результатів роботи органів прокуратури області за 2021 рік.

Під час заходу очільник прокуратури Одещини поінформував присутніх представників засобів масової інформації про основні досягнення у роботі на пріоритетних напрямках та відповів на низку запитань журналістів.

Зокрема, Сергій Костенко зазначив, що у минулому році до суду скеровано 137 обвинувальних актів про кримінальні корупційні правопорушення; за процесуального керівництва органів обласної прокуратури області до суду направлено 57 кримінальних проваджень, що стосуються порушень у бюджетній сфері, серед яких провадження щодо організованої групи; 28 кримінальних проваджень, що надійшли до суду, стосувались правопорушень у земельній сфері.

За результатами досудового розслідування упродовж 2021 року до суду скеровано 30 обвинувальних актів стосовно організованих груп, до складу яких входило 102 особи. Їх діяльність була пов’язана із незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин, торгівлею людьми, незаконним заволодінням землею та нерухомістю, порубкою лісу, гральним бізнесом та поширенням злочинного впливу у місцях несвободи.

Прокурорами забезпечено ефективну реалізацію функції представництва в судах. Зокрема, до суду пред’явлено позови на суму 4,52 млрд гривень. За позовами прокурорів стягнуто та добровільно відшкодовано 1,495 млрд гривень. Зокрема, сума реально виконаних судових рішень склала 709,5 млн грн, у власність держави повернуто 2,5 тисячі гектар земель.

Додаткову увагу приділено захисту інтересів держави при здійсненні забудови прибережної захисної смуги Чорного моря, у сфері довкілля та екологічної безпеки регіону, при проведенні державних закупівель тощо.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2403