Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2022

У прокуратурі обговорили питання розшуку безвісти зниклих осіб в умовах воєнного стану (ФОТО)

В Одеській обласній прокуратурі під головуванням керівництва прокуратури відбувся круглий стіл з питань організації діяльності з розшуку безвісти зниклих осіб та ідентифікації невпізнаних загиблих під час дії воєнного стану.

В Одеській обласній прокуратурі під головуванням керівництва прокуратури відбувся круглий стіл з питань організації діяльності з розшуку безвісти зниклих осіб та ідентифікації невпізнаних загиблих під час дії воєнного стану.

Захід проведено за участі першого заступника керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону, начальника кримінальної поліції, начальника відділу розслідування злочинів проти життя та здоров’я особи, директора Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської обласної державної (військової) адміністрації, заступника начальника ПРУ ДПСУ з оперативно-розшукової роботи, заступника начальника ГУ ДСНС України в Одеській області, директора КУ «Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи», голови офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста в південних областях України та голови Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

З огляду на широкомасштабне вторгнення збройних сил РФ на територію нашої держави, безперечною є пріоритетність якісного та ефективного розслідування кримінальних правопорушень за фактами зникнення безвісти осіб та створення усіх умов для можливості ідентифікації таких осіб у разі їх встановлення, у тому числі шляхом формування бази ДНК матеріалу.

Так, у період з 24.02.2022 по 27.05.2022 на території Одещини зареєстровано 198 кримінальних правопорушень за ст. 115 КК України за фактами зникнення осіб безвісти, у тому числі за фактами зникнення військовослужбовців Збройних Сил України – 101, з яких 15 передано за підслідністю до інших регіонів.

Упродовж вказаного періоду зареєстровано 97 правопорушень за фактами зникнення безвісти цивільних осіб, з яких 60 закрито у зв’язку із встановленням місцезнаходження цих осіб.

Кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень вказаної категорії щодня зростає, але очевидно, що загальне їх число можливо буде встановити лише після завершення активних бойових дій та відновлення урядового контролю на тимчасово окупованих територіях.

Під час зустрічі учасниками визначено додаткові заходи щодо підвищення рівня координації діяльності правоохоронних органів, взаємодії з експертними установами, органами влади, волонтерами, міжнародними організаціями задля забезпечення ефективності роботи з розшуку осіб, зниклих безвісти.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1127