Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2022

Керівник Одеської обласної прокуратури проінформував про результати роботи в умовах воєнного стану (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 24 червня,  відбувся брифінг керівника обласної прокуратури Сергія Костенка щодо протидії воєнним злочинам та іншим кримінальним правопорушенням в умовах воєнного стану.

Сьогодні, 24 червня,  відбувся брифінг керівника обласної прокуратури Сергія Костенка щодо протидії воєнним злочинам та іншим кримінальним правопорушенням в умовах воєнного стану.

Під час заходу керівник відомства поінформував присутніх представників засобів масової інформації про результати розслідування воєнних злочинів та основні досягнення у роботі на пріоритетних напрямках і відповів на низку запитань журналістів.

Зокрема, Сергій Костенко зазначив, що наразі правоохоронними органами області за процесуального керівництва прокурорів Одещини здійснюється досудове розслідування  63 кримінальних проваджень за фактами порушення законів і звичаїв війни. З 24.02.2022 задокументовано 42 факти  обстрілу військовослужбовцями збройних сил російської федерації об’єктів цивільної та критичної інфраструктури міста Одеси та Одеської області.

Під час розслідування  кримінальних проваджень за фактами порушення законів і звичаїв війни наразі проведено понад 400 допитів свідків та потерпілих.

З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України правоохоронними органами активізовано роботу з виявлення та досудового розслідування фактів незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Розпочато 68 кримінальних проваджень цієї категорії (проти 30 у 2021 році). Діяльність спрямовано на виявлення організованих груп, що сприяють незаконному переправленню через державний кордон військовозобов’язаних.

Триває цілеспрямована робота щодо забезпечення передачі на потреби Збройних Сил України та інших військових формувань майна і коштів, вилучених під час досудового розслідування у кримінальних провадженнях. Загалом за період дії воєнного стану на потреби ЗСУ вже перераховано майже 7,8 млн гривень, передано 35 транспортних засобів, 2 напівпричепи, 1 паливоцистерну, 130 кубометрів деревини.

Продовжується робота і на інших напрямах, що визначалися пріоритетними у мирний час. На цей час до суду скеровано 31 обвинувальний акт про кримінальні корупційні правопорушення; за процесуального керівництва органів обласної прокуратури до суду направлено 10 кримінальних проваджень, що стосуються порушень у бюджетній сфері.

За результатами досудового розслідування упродовж 2022 року до суду скеровано 14 обвинувальних актів стосовно організованих груп, до складу яких входило 63 особи. Їх діяльність була пов’язана із незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин, незаконним позбавленням волі, порубкою лісу, використанням у господарській діяльності знаків для товарів та послуг компаній, незаконним розповсюдженням дитячої порнографії, замахом на умисне вбивство, незаконним заволодінням землею та нерухомістю.

Прокурорами забезпечено ефективну реалізацію функції представництва в судах. Від початку введення воєнного стану до суду пред’явлено позови на суму 2,7 млрд грн, задоволено позовів на 154 млн грн, добровільно відшкодовано 55,1 млн грн, забезпечено виконання судових рішень на суму 157,5 млн гривень.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1361