Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2022

В обласній прокуратурі обговорили результати роботи у поточному році (ФОТО)

В Одеській обласній прокуратурі, під головуванням керівника відомства Сергія Костенка, відбулася оперативна нарада, на якій обговорили результати роботи у поточному році, першочергові завдання щодо ефективного виконання визначених законодавством повноважень в умовах воєнного стану.

В Одеській обласній прокуратурі, під головуванням керівника відомства Сергія Костенка, відбулася оперативна нарада, на якій обговорили результати роботи у поточному році, першочергові завдання щодо ефективного виконання визначених законодавством повноважень в умовах воєнного стану.

У нараді взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, а також керівники окружних прокуратур.

В умовах триваючої збройної агресії на перший план вийшла необхідність забезпечення правильної фіксації та збереження доказів збройної агресії рф проти України, а також скерування за підслідністю кримінальних проваджень, вчинених на територіях, що не підпадають під юрисдикцію правоохоронних органів області.

Загалом, рівень кримінальної протиправності зменшився з 74,9 до 63,0 кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення та є нижчим ніж по державі.

До суду скеровано обвинувальні акти стосовно 7 осіб, підозрюваних у державній зраді, 26 осіб, підозрюваних у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, 3 – у несанкціонованому поширенні інформації. За фактами колабораційної діяльності, виправдування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників до суду направлено 59 обвинувальні акти, судами ухвалено 39 обвинувальних вироків.

Також у поточному році до суду направлено 101 обвинувальний акт про корупційні правопорушення, 26 – про кримінальні правопорушення у сфері земельних правовідносин, 54 – у бюджетній сфері, 95 –у сфері охорони довкілля. До суду направлено 795 адміністративних протоколів про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, за результатами розгляду судом частини з яких до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу вже притягнуто 135 порушників.

Відшкодовано найбільше у державі збитків, заподіяних кримінальними правопорушеннями, вчиненими у складі організованих  груп та злочинних організацій, у розслідуваних органами досудового розслідування області кримінальних провадженнях (60,9 млн грн).

Удвічі (з 4,2 млрд грн до 8,1 млрд грн) зросла сума, на яку судами відкрито провадження за позовами прокурора та наполовину (з 995 млн грн до 1,5 млрд грн) – задоволених судами позовів прокурора. Виконано судових рішень, ухвалених за позовами прокурорів, на суму понад 1млрд гривень.

Водночас, виокремлено проблемні питання, а також визначено пріоритетні напрями, на яких органи прокуратури Одещини зосередять свою увагу у поточному та наступному році.

Підсумовуючи нараду, Сергій Костенко зажадав підвищення ефективності роботи, вжиття вичерпних заходів до якісного виконання прокурорами наданих законом повноважень в умовах воєнного стану.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1120