Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2023

Продався ворогу за 70 000 грн – мешканця Одеси підозрюють у держзраді (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури мешканцю Одеси повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури мешканцю Одеси повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, будучи прихильником росії та не цураючись «брудного» заробітку, вирішив за винагороду надавати спецслужбам рф допомогу у зборі інформації про розташування об’єктів енергетичної інфраструктури, місця дислокації особового складу і військової техніки підрозділів ЗСУ, блокпостів, адміністративних будівель правоохоронних органів та військових об’єктів в Одесі та області.

Зокрема, чоловік встановив та зафіксував на відео базування засобів протиповітряної оборони в Одесі. При цьому свою «допомогу» зрадник оцінив у 70 000 гривень.

Інформатора ворога затримали під час передачі відеоматеріалу з дислокацією систем ППО представникам спецслужб рф за допомогою одного з месенджерів.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано безальтернативний  запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1514