Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2023

Працював на ворога у виправній колонії – за підозрою в колабораціонізмі затримано мешканця Херсонщини (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури затримано мешканця Херсона та повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури затримано мешканця Херсона та повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, експрацівник колонії після захоплення Херсона перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупаційною владою. Він добровільно погодився служити у незаконно створеній «ИК «Северная исправительная колония (№90)» на посаді молодшого інспектора відділу охорони з присвоєнням так званого «специального звания младшего сержанта внутренней службы».

Підозрюваний забезпечував охорону приміщень та периметру колонії, виконував злочинні накази окупантів, діючи у порушення правових норм і стандартів поводження з в’язнями. За «віддану службу» він отримував платню у рублях.

Правоохоронці викрили чоловіка в одному з сіл на Одещині, куди той втік під час наступу українських захисників на Півдні України.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1378