Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2023

Судитимуть ворожого агента, який зливав дані про обороноздатність Одещини та наводив ракети по регіону (ФОТО)

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Одеси за фактом державної зради та  незаконного поводження з вогнепальною зброєю та боєприпасами (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Одеси за фактом державної зради та  незаконного поводження з вогнепальною зброєю та боєприпасами (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідством встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення, підтримуючи окупаційну політику, обвинувачений налагодив контакт з військовослужбовцем зс рф, який знаходився на тимчасово окупованій території України. Від нього отримував завдання для проведення підривної діяльності проти України.

Інформатор розвідував в Одесі і області чисельність та маршрути переміщення особового складу, захисні укріплення, їх маскування, місця зосередження бойової техніки та озброєння ЗСУ. Він збирав у соцмережах та телеграм-каналах інформацію про волонтерів, які надають допомогу силам оборони України, одеситів, які займають і транслюють суспільству активну проукраїнську позицію.

Також агент передавав російським кураторам інформацію про персональні дані відомих йому українських військовослужбовців для подальшого їх знищення та вчинення щодо них інших злочинів.

Крім того, намагаючись максимально використати свій потенціал по здобуттю розвідувальної інформації, обвинувачений передавав білоруській журналістці дані про підготовку підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України до оборони Одещини.

Передану інформацію у подальшому ворог використовував для завдання ракетних ударів по регіону.

Під час затримання у чоловіка виявлено та вилучено мобільний телефон, який використовувався в злочинній діяльності та вогнепальну зброю з боєприпасами.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали  слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області.

 

!За цей злочин Законом передбачено довічне ув’язнення.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1217