Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2023

На Одещині викрито розгалужену мережу збуту психотропів через Телеграм-крамниці (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Малиновської окружної прокуратури м. Одеси та Одеської обласної прокуратури припинено діяльність організованої злочинної групи.

За процесуального керівництва прокурорів Малиновської окружної прокуратури м. Одеси та Одеської обласної прокуратури припинено діяльність організованої злочинної групи.

За даними слідства, мешканець одного з тимчасово окупованих міст в Донецькій області організував злочинну групу, залучивши до неї низку осіб. Він координував дії співучасників, визначав їх ролі та функції, забезпечував надходження оптових партій психотропних речовин «PVP», вів  «фінансову бухгалтерію» та розподіляв дохід між фігурантами.

Інші учасники групи приймали замовлення через Телеграм-крамниці та збували «товар» шляхом так званих «закладок» на території Одеси та області.

Фасували психотропи на спеціально орендованих складських приміщеннях у Пересипському районі Одеси.

Для зручності ділки визначили стандарт розміру фасування «закладок» у вигляді зіп-пакетів, обмотаних папером вагою 0,5 г, 1 г, 1,5 г, 2 г та 2,5 г, в залежності від замовлень наркозалежних осіб, у виняткових випадках – фасування у більш великих розмірах.

Кошти покупці перераховували на банківські картки та через небанківських операторів платіжних і фінансових сервісів.

Під час обшуків правоохоронці вилучили мобільні телефони, банківські картки, електронні ваги, ZIP-пакети та понад 400 «закладок» розфасованої психотропної речовини.

За результатами документування злочинної діяльності повідомлено про підозру 3 учасниками організованої групи за фактом незаконного обігу психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділення поліції №3 ОРУП №1 ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 912