Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2015

"Урядовий кур'єр" - Прокурори повертають рекреацію

-

Прокуратура Приморського району Одеси повернула державі земельну ділянку колишнього санаторію «Україна» вартістю понад 2 мільйони гривень. Приморський райсуд задовольнив позов прокуратури району в інтересах держави в особі міської ради до громадянки. Тож було скасовано державний акт про право власності на землю площею 0,1 га, отриманий на підставі незаконного судового рішення без будь-яких проектних документів. Із незаконного володіння громадянки витребувано земельну ділянку колишнього санаторію «Україна» на Французькому бульварі.

Повернення рекреаційних земель, загарбаних гендлярами в результаті незаконних оборудок, — вже багато років одне з головних завдань одеських прокурорів. Воно ускладнюється тим, що кінці майже кожної оборудки із золотою землею на Одеському узбережжі надійно поховані під кількома продажами-перепродажами з неодмінним чесним покупцем у фіналі. За цим приблизно сценарієм Одеса й Україна загалом втратила санаторії «Росія», «Україна», ім. Чувиріна.

Однак правоохоронцям час від часу вдається повернути державі бодай дещо втрачене у процесі масштабного санаторійного дерибану.

Лише цього року міська прокуратура повернула державі оздоровницю на тому-таки Французькому бульварі. Прокурорам вдалося довести, що споруду площею 7 тисяч квадратних метрів було відчужено незаконно.

У власність держави вдалося повернути і деякі приміщення санаторію ім. Чкалова. Їх вартість становить 1 700 000 гривень.

кількість переглядів: 2257