Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2016

Радіо Свобода - На Одещині затримали керівника Інституту сільського господарства НААН через хабар в півмільйона гривень

-

На Одещині силовики затримали виконувача обов’язків Інституту сільського господарства Національної академії аграрних наук України.
«Директор наукової установи одержав від керівника державного дослідного господарства, що є структурним підрозділом інституту, півмільйона гривень за уникнення перевірки підприємства та збереження його на посаді», – заявив прокурор Одеської області Олег Жученко, слова якого цитує пре-служба прокуратури.
У прокуратурі зазначають, що посадовець вимагав 3 мільйони гривень, однак отримав частину обумовленої суми.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється зачастиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).
Минулого тижня силовики повідомили про затримання на хабарі виконувача обов’язків ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка. За даними СБУ, посадовець через посередника вимагав 170 тисяч євро від професора, так він оцінив підписання наказу про призначення науковця на посаду в університеті.

кількість переглядів: 1888