Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2020

Правоохоронці ліквідували транскордонний канал контрабанди психотропів на понад 30 млн дол США з Сирії - "Стопкор"

-

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури співробітники Управління СБУ в Одеській області затримали двох громадян України, які контрабандним шляхом намагалися перемістити через державний кордон України 750 кг психотропу – каптагону (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 305 КК України).
За даними слідства, психотропну речовину переправляли з Сирії через кордон України до Саудівської Аравії. Для переправлення «товару» вони придбали вантаж кукурудзяного крохмалю, в який приховали пакунки з каптагоном. Вартість вилученої партії на тіньовому наркоринку складає понад 30 млн дол США.
Наразі у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі дії, за результатами яких будуть вирішені питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу затриманим особам. Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 1078