Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2014

Прокуратура повертає 4 га земель колишнього санаторію "Україна"

        За позовом прокуратури Приморського району м.Одеси скасовано рішення суду, яким більш ніж 4 га земель колишнього санаторію «Україна» на Французькому бульварі у м.Одеса були незаконно відчужені.

            Слід зазначити, що землі вартістю приблизно 70 млн грн були передані фізичним особам у 2007 році на підставі рішення Печерського суду м.Києва без будь-яких проектних документів.

Крім того, на сьогодні прокуратурою Приморського району м.Одеси до суду вже подано 20 позовів про скасування державних актів на земельні ділянки, отриманих на підставі незаконного рішення суду та повернення земель до власності територіальної громади, з яких 6 позовів задоволено. 

Довідково

За втручанням прокуратури області повернуто та попереджено протиправне вибуття понад 3 тисячі гектарів земель вартістю понад 260 млн. гривень. До бюджету відшкодовано  23 млн. грн. збитків, до відповідальності притягнуто   260 посадовців, майже половина з яких посадові особи контролюючих органів. Судами розглядаються позови прокурорів про повернення у державну власність понад 900 гектарів землі вартістю 120 мільйонів. За фактами злочинів у сфері земельних відносин порушено 50 кримінальних проваджень, 9 з яких уже скеровано до суду.

            Детальніше дивіться у сюжеті телеканалу "ГРАД" за 28.05.2014.

Get the Flash Player to see this player.

 

кількість переглядів: 3010