Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2014

Ігор Боршуляк: «Я впевнений, що при своєчасних та рішучих діях працівників міліції людських жертв можна було б уникнути»

    Слідчими прокуратури Одеської області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України за фактами неналежного виконання працівниками органів внутрішніх справ своїх службових обов’язків, що призвело до тяжких наслідків.

     Про це у ході брифінгу журналістів проінформував прокурор Одеської області Ігор Боршуляк. «Я впевнений, що при своєчасних та рішучих діях працівників міліції людських жертв можна було б уникнути», - заявив він.
    Очільник обласної прокуратури наголосив на тому, що загалом під час учорашніх сутичок загинуло 46 осіб та виразив щире співчуття рідним і близьким загиблих.
     Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво за низкою кримінальних проваджень, розпочатих органами внутрішніх справ. Йдеться про факти захоплення громадської будівлі, умисного пошкодження майна - будівлі шляхом підпалу, масових заворушень, внаслідок яких загинули люди, завдання громадянам тілесних ушкоджень різної ступені тяжкості (ст. 341, ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 294, ч.1 ст. 115 КК України).
    Нагадаємо, що 2 травня вдень на площі Грецька в Одесі проросійські сепаратисти напали на учасників мирної ходи «За єдність України».
    Всього в результаті масових заворушень за медичною допомогою звернулися майже 200 осіб, з яких 124 громадян госпіталізовано, з них 25 - у тяжкому стані.
     Крім того, тілесні ушкодження отримали 14 працівників міліції, у тому числі 4 - вогнепальні поранення.
    У подальшому, проукраїнські активісти перемістився на площу Куликове поле, де знаходилися намети учасників антимайдану та інших проросійських організацій.
   Внаслідок зіткнень невстановленими особами за допомогою «коктейлів молотова» спалено намети, а також підпалено перший-третій поверхи адміністративної будівлі «Будинку профспілок».
    У результаті пожежі загинуло 40 громадян.
    Прокурор Одеської області повідомив, що за наслідками подій 02.05.2014 уже затримано майже 150 осіб.
   З метою забезпечення належного розслідування прокуратурою області створено міжвідомчу слідчо-оперативну групу, до складу якої увійшли працівники ГУ МВСУ та УСБУ в Одеській області.
    Наразі проводяться першочергові слідчі дії, досудове розслідування триває.
   «Я закликаю всіх мешканців Одеси бути виваженими та зберігати спокій. Нам спільними зусиллями потрібно зупинити безлад та кровопролиття. Застерігаю громадян не піддаватися на провокації, які становлять пряму загрозу конституційному ладу України, її територіальній цілісності, громадській безпеці, а також загрожує правам і свободам громадян. На даний час місто перебуває під контролем правоохоронних органів», - резюмував зустріч прокурор області.



        Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 3356