Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2015

Прокуратура області скерувала до суду обвинувальний акт відносно членів терористичної організації, що вчинили 12 вибухів в Одесі (ФОТО)

-

  Боротьба з проявами сепаратизму та тероризму у регіоні, забезпечення законності та правопорядку на Одещині є першочерговим завданням правоохоронних органів.
  Так, нещодавно прокуратура області скерувала до суду обвинувальний акт відносно чотирьох членів терористичної організації.
   Громадяни підозрюються у вчиненні низки злочинів, серед яких терористичні акти та готування до них, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, незаконне виготовлення вибухових речовин та вибухових пристроїв тощо.
   Усім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
   Досудовим розслідуванням установлено, що у минулому році один із підозрюваних створив терористичну організацію, до складу якої увійшло четверо громадян.
   У період з жовтня 2014 року по березень 2015 року підозрювані вчинили 12 вибухів на території м. Одеси. Зокрема, у грудні минулого року члени організації здійснили терористичні акти поблизу магазину «Патріот», волонтерської організації «Сотня Далії Северин», у лютому 2015 року – біля приміщення ГО «Координаційна рада громадських організацій Одеси» тощо.
  Крім того, вони організували два закінчені замахи на терористичний акт, у тому числі, установивши саморобний вибуховий пристрій поблизу кафе «У Ангелових», який не спрацював.
  Нагадаємо, триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 258 КК України (терористичний акт) за фактом вибуху, що стався 27 вересня біля адміністративної будівлі УСБУ в Одеській області.

   Прес-служба прокуратури Одеської області


   

кількість переглядів: 3517