Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2024

В Одесі затримано ворожого агента, який «полював» на ППО та «зливав» персональні дані прокурорів і слідчих СБУ

-

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури жителю Одеси повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, будучи прихильником «русского мира», займався розвідувально-підривною роботою для представників спецслужб рф. За вказівками російських кураторів він збирав інформацію про розташування особового складу ЗСУ та військової техніки в Одесі.

У «зоні особливої уваги» ворожої розвідки були локації зенітно-ракетних комплексів ППО на території міста.

Також агент передавав російським кураторам персональні дані відомих йому співробітників прокуратури та слідчих Служби безпеки для подальшої їх ліквідації. Крім того, при передачі інформації просив ворога завдати ракетних ударів по будівлі прокуратури та СБУ.

Підозрюваний вже мав проблеми із законом: в його «біографії» вирок у 2020 році за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, тоді він отримав покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком. Наразі у суді перебуває обвинувальний акт стосовно нього за фактом поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму ( ч. 1 ст. 436-1 КК України).  

Інформатора затримали під час передачі координат ППО співробітнику розвідки рф за допомогою одного з месенджерів.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення - підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 263