Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2017

Прокуратура Одещини в апеляційному порядку оскаржила виправдувальний вирок щодо 19 фігурантів масових заворушень 2 травня 2014 року

-

     Прокуратура Одещини 28 вересня 2017 року внесла апеляційну скаргу до суду на виправдувальний вирок Іллічівського міського суду Одеської області, яким визнано невинними 19 фігурантів масових заворушень 2 травня 2014 року на вул. Грецькій та Грецькій площі в Одесі.

    Так, прокуратура звернулася до суду з вимогою про скасування цього вироку та призначення нового розгляду у суді першої інстанції.

      На переконання прокуратури, вказаний вирок не ґрунтується на Законі та підлягає скасуванню у зв’язку з невідповідністю висновків суду фактичним обставинам щодо причетності обвинувачених до інкримінованих злочинів та допущеними судом істотними порушеннями кримінальних процесуальних норм.

    Зокрема, судом належним чином не досліджено докази, надані прокурором у засіданні.

     Під час проведення підготовчого засідання судом задоволено клопотання сторони захисту про відвід прокурора, який більше року підтримував державне обвинувачення під час розгляду справи попереднім складом Малиновського районного суду м.Одеси. Хоча  призначення та заміна прокурора у кримінальному провадженні відповідно до Закону є виключною компетенцією керівника органу прокуратури і таке рішення не підлягає оскарженню.

    Пізніше колегія Іллічівського міського суду незаконно та необґрунтовано відмовила стороні обвинувачення у дорученні до справи відеоматеріалів та їх дослідженні у засіданні. Саме тих відеоматеріалів, на яких чітко зафіксовані незаконні дії обвинувачених.

   Слід зазначити, що прокуратура заявляла відвід цій колегії суддів, у задоволенні якого було відмовлено, що є підставою для скасування вироку судом апеляційної інстанції та призначення нового розгляду справи у першій інстанції.  

   Прокуратура і надалі відстоюватиме принципову послідовну позицію, як сторона державного обвинувачення, щодо притягнення винних у трагічних подіях 2 травня 2014 року до передбаченої Законом кримінальної відповідальності.

 

    Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 3728