Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2024

Незаконна порубка лісу на території Національного парку на 145 млн грн – посадовцю лісового господарства на Одещині повідомлено про підозру (ФОТО)

-

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Одеської обласної прокуратури посадовцю філії «Ананьївське лісове господарство» ДП «Ліси України» повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у 2023 році незаконно видав лісорубні квитки для проведення рубок на ділянках Національного природного парку «Куяльницький», які є об’єктом природно-заповідного фонду. Спеціальні дозволи надавалися без дотримання вимог законодавства.

У такий спосіб на території лісництва філії «Ананьївське лісове господарство» ДП «Ліси України» зрубано понад 1200 дерев різних порід та діаметрів.

Відповідно до судової інженерно-технічної експертизи збитки довкіллю оцінено в 145 млн гривень.

За позовами Одеської обласної прокуратури суд скасував вказані лісорубні квитки та припинив рубку, яка мала проводитись до кінця 2023 року.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР у Миколаєві за оперативного супроводу співробітників УКР ГУНП в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 757