Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2024

За втручання прокуратури державі повернуто 4,4 млн грн незаконно витрачених Нацпарком на придбання недобуду на березі Дністра (ФОТО)

-

Одеська обласна прокуратура в апеляційному порядку домоглася визнання недійсним договору купівлі-продажу, укладеного між Нижньодністровським національним природним парком та громадянкою.

Прокурором у суді доведено, що в рамках бюджетної програми «Здійснення природоохоронних заходів» Нижньодністровському природному парку виділено кошти на придбання офісної будівлі для адміністрації та співробітників Парку, у повній готовності до експлуатації.

Проте в порушення запиту про виділення коштів на придбання нежитлової будівлі, за вказаним договором придбано непридатний для використання за цільовим призначенням житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами у с. Маяки на Одещині.

Відповідно до експертизи будівля площею 765 м кв є незавершеним будівництвом, непридатною до експлуатації, ні як житловий будинок, ні як адміністративне приміщення, без інженерних мереж, оздоблення та благоустрою прилеглої території.

Одеський апеляційний суд підтримав позовні вимоги прокурора та стягнув з громадянки на користь Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів 4 400 000 грн бюджетних коштів, а також зобов’язав Нацпарк повернути незаконно придбаний житловий будинок.

Крім того, за вказаним фактом на розгляді суду перебуває обвинувальний акт стосовно ексдиректора Парку, який обвинувачується за ч. 2 ст. 210, ч. 2 ст. 364 КК України.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 759