Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2024

За 6000 дол США вивозив ухилянтів за кордон на спальному місці водія – викрито керманича рейсового автобуса Одеса-Кишинів

-

За процесуального керівництва прокурорів Київської окружної прокуратури м. Одеси викрито та повідомлено про підозру жителю Одеси в  організації незаконного переправлення осіб через держкордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, будучи водієм рейсового автобуса Одеса-Кишинів, організував схему незаконного перетину кордону громадянами України призовного віку.

За грошову винагороду він забезпечував перевезення ухилянтів за кордон, ховаючи їх в салоні свого автобуса на спальному місці водія під час перевірки документів на контрольно-пропускному пункті.

Вартість «послуги» становила 6000 доларів США з людини.

Затримали керманича під час перевезення чергового ухилянта на території пропускного пункту «Старокозаче».

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Встановлюються інші особи, причетні до вказаної оборудки.

Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 549