Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2024

Інформував ворога про місця дислокації ЗСУ та озброєння в регіоні – викрито жителя Одеси

-

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру жителю Одеси за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний передавав знайомому, який знаходиться на території росії та виконує завдання російських спецслужб, інформацію про розташування військових об’єктів і переміщення озброєння в Одесі та Чорноморську. 

Насамперед агресора цікавили точні координати місць зосередження підрозділів ППО, данні щодо залізничних перевезень та наявності у регіоні озброєння і військової техніки.

Окрім текстових повідомлень він надсилав фото та відео бойової техніки з прив’язкою до координат і детальним описом місцевості для їх подальшого ураження збройними силами держави-агресора.

За клопотанням прокурора йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 383