Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2024

Побори з перевізників зернових - на корупції викрито одеського патрульного

-

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру поліцейському роти з обслуговування м. Ізмаїл Управління патрульної поліції в Одеській області ДПП НПУ у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний організував корупційну схему з одержання хабарів від підприємців за не перешкоджання законній діяльності із перевезення сільгосппродукції.

«Тариф» складав 400 доларів США.

У разі незгоди з такою пропозицією, правоохоронець погрожував, що «проблеми» у вигляді безпідставних зупинок вантажних автомобілів та складання формальних адмінматеріалів про порушення Правил дорожнього руху, виникатимуть постійно.

Патрульного затримали безпосередньо після одержання неправомірної вигоди.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави та відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування – ТУ ДБР у Миколаєві, оперативний супровід – Одеське управління ДВБ Нацполіції.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

 

 

кількість переглядів: 378