Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2024

За втручання прокуратури попереджено безпідставні витрати з місцевого бюджету на 86 млн грн

-

За втручання прокурорів Біляївської окружної прокуратури відмінено відкриті торги про закупівлю робіт за кошти місцевого бюджету на суму майже 86 млн грн, які були проведені з порушенням процедури закупівлі.

Так, у листопаді минулого року Дачненською сільрадою Одеського району проведено відкриті торги з особливостями на закупівлю робіт з «Капітального ремонту громадської будівлі Дачненського ліцею № 2 Дачненської сільської ради, пошкодженої в результаті збройної агресії російської федерації проти України».

Разом з тим, в порушення процедури закупівлі, Замовником безпідставно прийнято пропозицію учасника, тендерна документація якого містила порушення вимог законодавства, зокрема в договірній ціні необґрунтовано враховані завищені показники для визначення кошторисного прибутку та показники адміністративних витрат, а також безпідставно враховані витрати на відрядження, які не передбачені проектно-кошторисною та тендерною документацією.

У зв’язку з зазначеним, прокурорами, в порядку ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», повідомлено уповноважений орган про вищевказані порушення та надано Замовнику строк на їх самостійне усунення.

За реагування прокуратури, Відділом з питань утримання комунального майна Дачненської сільради усунуто порушення шляхом відхилення тендерної пропозиції останнього учасника, що зумовило автоматичну відміну тендеру електронною системою закупівель.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 626