Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2024

За втручання прокуратури попереджено безпідставні витрати з бюджету на 38 млн грн

-

За втручання прокурорів Приморської окружної прокуратури м. Одеси вже вдруге розірвано договір про закупівлю робіт за бюджетні кошти на суму майже 38 млн грн, який був укладений з порушенням процедури закупівлі.

Так, у грудні 2022 року між Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради та підприємством, за результатами відкритих торгів з особливостями, укладено договір на закупівлю робіт з «Капітального ремонту елементів благоустрою території міста Одеси в межах вулиць: Старопортофранківської, Мечникова, Пішонівської (сквер «Регенсбург»)».

Разом з тим, у порушення ст. ст. 23 та 46 Бюджетного кодексу України, якими визначено, що будь-які бюджетні зобов’язання та платежі з бюджету здійснюються лише за наявності відповідного бюджетного призначення, кошти на закупівлю зазначених робіт місцевим бюджетом на 2023 рік взагалі не передбачено.

Крім того, у порушення вимог ст. 26 Закону України «Про публічні закупівлі», замовником безпідставно не відхилена пропозиція учасника торгів, незважаючи на те, що ним не надано передбачені умовами тендеру документи про наявність обладнання та матеріально-технічної бази, працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, а також про наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного за предметом закупівлі договору.

У зв’язку з бездіяльністю органів, уповноважених на захист інтересів держави, прокурори звернулись до суду із позовом про визнання недійсними рішення Управління капбудівництва Одеської міської ради та результатів процедури закупівлі, а також договору про закупівлю підрядних робіт за державні кошти. Суд погодився з доводами прокуратури та задовольнив позов.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

кількість переглядів: 338