Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2024

На корупції викрито правоохоронця одного з відділів поліції на Одещині

-

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру заступнику начальника відділу з превентивної діяльності одного з відділень поліції Одещини за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронець вимагав 50 тис грн хабара у  громадянина за безперешкодний демонтаж залізобетонних плит. У разі відмови, погрожував кримінальним переслідуванням за нібито неправомірні дії.

З’ясовано, що чоловік у 2005 році придбав у підприємства 5500 залізобетонних плит, які тимчасово використовувались як  дорожнє полотно для будівельної техніки на території Єлизаветівського кар’єру в с. Мале Єгорівської сільської ради. З моменту купівлі, він періодично здійснював їх демонтаж з місця розташування для подальшої реалізації.

Поліцейського затримали безпосередньо під час одержання хабара. Наразі вирішуються питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування - ТУ ДБР у Миколаєві, оперативний супровід - УСБУ в Одеській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 418