Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2024

Незаконна порубка лісу на території Національного парку на 145 млн грн – на Одещині судитимуть посадовця лісового господарства

-

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно посадовця філії «Ананьївське лісове господарство» ДП «Ліси України» за фактом перевищення службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України).

Слідством встановлено, що у 2023 році обвинувачений незаконно видав лісорубні квитки для проведення рубок на ділянках Національного природного парку «Куяльницький», які є об’єктом природно-заповідного фонду. Спеціальні дозволи надавалися без дотримання вимог законодавства.

Таким чином на території лісництва філії «Ананьївське лісове господарство» ДП «Ліси України» зрубано понад 1200 дерев різних порід та діаметрів.

Відповідно до судової інженерно-технічної експертизи збитки довкіллю оцінено в 145,6 млн гривень.

За позовами Одеської обласної прокуратури суд скасував вказані лісорубні квитки та припинив рубку, яка мала проводитись до кінця 2023 року.

Досудове розслідування здійснювалось - ТУ ДБР у Миколаєві.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 294