Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

Припинено масштабну схему з продажу контрафактного тютюну з мільйонними прибутками – організатору та 6 учасникам злочинної групи повідомлено про підозру

-

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру організатору та 6 учасникам злочинної групи за фактом незаконного придбання, зберігання, транспортування та збуту тютюну та легалізації (ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 204, ч. 3 ст. 209 КК України).

За даними слідства підозрювані організували канал постачання сигарет з Ісламської Республіки Пакистан та їх розповсюдження на території України. Схема діяла впродовж двох років.

Оптова та роздрібна реалізація контрафакту здійснювалась через орендовані кіоски, спеціально створений телеграм-канал та кур’єрські служби доставки. Щомісячний дохід сягав майже 200 тис доларів США.

Під час обшуків в Ренійському торговельному порту, у підземних сховищах складських приміщень, в місцях збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів виявлено та вилучено понад 1 млн пачок сигарет, автотранспортні засоби, комп`ютерну техніку, банківські карти та чорнову документацію.

За клопотанням прокурора на вилучений товар накладено арешт, орієнтовна вартість якого складає 120 млн гривень.

Наразі організатору оборудки обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Ще 6 фігурантам провадження обрані застави.

Досудове розслідування – ТУ БЕБ в Одеській області, оперативний супровід – Управління протидії кіберзлочинам в Одеській області Департаменту кіберполіції НПУ.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 219