Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2024

Суд оголосив вирок одеситу, який поширював та публічно використовував комуністичну символіку

-

За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури оголошено обвинувальний вирок одеситу за фактом поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

Прокуратурою доведено, що обвинувачений використовуючи власну сторінку у соціальній мережі, систематично поширював публікації, в яких містяться ознаки пропаганди комуністичного тоталітарного режиму та зображення комуністичної символіки.

Чоловік розміщував публікації із зображенням герба срср, державного прапора срср, серпа, молота та п’ятикутної зірки, портретів керівників комуністичного режиму.

У суді обвинувачений свою вину не визнав, у вчиненому не розкаявся.

Вироком Київського районного суду міста Одеси обвинуваченого визнано винним в інкримінованому злочині та засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.  

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КК України, за сукупністю вироків до призначеного покарання частково приєднано  невідбуту частину покарання за вироком Київського районного суду м. Одеси від 27.01.2020 (за ч. 1 ст. 110 КК України) у вигляді 3 років та остаточно призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалось Управлінням СБУ в Одеській області.

 

Пресслужба Одеської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 398