Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2017

Прокурори провели рейд для перевірки дотримання прав в’язнів у Південній виправній колонії (ФОТО)

-

     Нагляд за дотриманням прав ув’язнених є одним з пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури Одещини.

    У вівторок, 24 січня, перший заступник прокурора Одеської області Олександр Саулко та начальник профільного відділу прокуратури Володимир Коломієць здійснили позапланову перевірку умов тримання осіб у Південній виправній колонії № 51.

   В ході перевірки прокурори виявили низку порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства.

      Зокрема, унаслідок неналежного виконання своїх обов’язків службовими особами ПВК № 51 порушено право засуджених на відповідні умови утримання, охорону здоров'я та матеріально-побутове забезпечення.

       Засуджені, на яких накладені дисциплінарні стягнення, утримуються в нелюдських умовах, а саме у напівпідвальних приміщеннях без денного освітлення.

        Вкрай незадовільним є рівень організації надання медичної допомоги засудженим, більшість приміщень медчастини взагалі непристосовані для цього.

     Крім того ув’язнені позбавлені можливості купувати продукти харчування та предмети першої необхідності, через відсутність належного асортименту у крамниці.

     За наслідками перевірки прокуратурою буде вжито заходів реагування з метою усунення порушених прав вказаних осіб та притягнення винних до відповідальності.

 

       Прес-служба прокуратури Одеської області

 

          

         

         

         

         

         

кількість переглядів: 3227