Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2017

Олег Жученко: у ході розслідування «злочинної схеми С. Курченка» щодо реалізації 800 тисяч тонн нафтопродуктів винесено перший обвинувальний вирок (ВІДЕО)

-

          Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати до бюджету 1,2 млрд грн платежів, а також зловживання службовим становищем групою осіб при ввезенні на територію України 800 тисяч тонн нафтопродуктів.

«У ході розслідування злочинної схеми вже винесено перший обвинувальний вирок фігуранту оборудок з нафтопродуктами», - повідомив у понеділок, 10 квітня, у ході брифінгу прокурор Одеської області Олег Жученко.  Підприємця, якого у лютому 2017 року затримали у м. Дніпро, співробітники Управління СБУ в Одеській області, визнано винним в організації схеми фіктивного вивезення палива через Одеську область та підробленні документів.

З урахуванням визнання підозрюваним своєї провини та сприянні слідству між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Під час розслідування прокуратура повідомила про підозру посадовій особі – капітану, який здійснював судозаходи до Ренійського морського порту з метою маскування фіктивного вивезення нафтопродуктів.

Також судом надано дозвіл на затримання та доставку ще шести капітанів, які підозрюються у підробленні документів про вивезення пального за межі митної території України.

         Нагадаємо, у ході розслідування вказаного кримінального провадження повідомлено про підозру трьом державним інспекторам Одеської митниці, а також колишньому керівнику підконтрольної компанії та головному диспетчеру цього підприємства.

У ході розслідування накладено арешт на майно трьох підприємств та на чотири річкових танкери і баржі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУ НП в Одеській області.

 

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

кількість переглядів: 4451