Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2018

Олег Жученко: застосовано спецконфіскацію майна підприємства, задіяного у «злочинній схемі Сергія Курченка» (ФОТО)

-

У середу, 28 лютого, прокурор Одеської області Олег Жученко на    прес-конференції проінформував про хід розслідування злочинних оборудок з нафтопродуктами.

Так, у січні цього року прокуратура Одеської області направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника та трьох підлеглих співробітників товариства з обмеженою відповідальністю  «Лагуна-Рені».

За даними розслідування вказані особи діяли у складі злочинної організації під керівництвом Сергія Курченка, тобто сприяли умисному ухиленню від сплати обов'язкових платежів, організовували складання завідомо неправдивих офіційних документів та внесення неправдивих відомостей,  а також були пособниками у зловживанні службовим становищем.

Враховуючи повне визнання підозрюваними своєї провини, між ними та прокурором – процесуальним керівником у справі укладено угоду про визнання винуватості.

Угоду затверджено рішенням Київського районного суду м. Одеси.

Олег Жученко зазначив, що за результатом розгляду клопотання прокуратури Одещини вказаним вироком суду застосовано спеціальну конфіскацію на користь держави майнового комплексу терміналу «Лагуна-Рені».

Орієнтовна вартість цього майна становить понад 100 млн грн.

Як встановлено у рамках розслідування під час спільних заходів співробітників прокуратури Одещини, органів Національної поліції в Одеській області, Управління Служби безпеки України в області та Головного управління Державної фіскальної служби в області, це підприємство придбано у 2012 році членами злочинної організації та використовувалося для маскування злочинів щодо ухилення від сплати податків під виглядом  фіктивного вивезення нафтопродуктів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

     

кількість переглядів: 2677